2019. október 23., szerda

Élet-Iskola Október

Ez most itt egy villámgyors bejegyzés arról, mit csináltak a gyerekeim, illetve mit csináltam én a diákjaimmal ebben a hónapban:
Megünnepeltük az állatok világnapját. Az osztályomból nagyon sok gyerek hozott be fényképet magáról és házi kedvencéről, a fotókból kiállítás készült. 
A Tápláló Szeretet program keretében családunk is, osztályom diákjai is ajánlottak fel a rászorulóknak befőttet, lekvárt, savanyúságot. (A sors érdekessége, hogy aztán nagycsaládosként mi is részesültünk egy csomó finomságból!)
Tündérék a hatodikosokkal sok programon vettek részt:
Múzeumpedagógiai foglalkozáson a Szépművészeti Múzeumban, ahol korhű ruhák segítségével a reneszánsz korba utazhattak vissza az időben.
Visegrádra kirándultak, ahol hajóztak a Dunán, megnézték a palotát és persze Mátyás király játszóteret is.
Budapesten a Star Wars kiállításon jártak, ott volt Luke és Darth Vader is, R2D2 meg C3PO, Yodáról meg Chewbaccáról nem is beszélve. Úgy köszöntem el tőlük, hogy: "Az erő veletek van!"
Az ő osztályuk és Kincsőéké jár hetente egyszer úszni Balassagyarmatra. Bár mindig nagyon elfáradnak, rendkívül élvezik ezeket az alkalmakat, és azt mondják, sokat fejlődtek.
A suliban idén is megrendezték a papírgyűjtést. Ezúttal már osztályfőnökként drukkoltam az ötödikeseimnek. A szülők lelkesen hozták a sok papírt autóval, a gyerekek lelkesen járták a falut kiskocsikkal, a nagyobb srácok lelkesen pakoltak, a tanárok kísértek, mértek, jegyzeteltek. 
Négy hatalmas konténer telt meg a sok papírral. Ismét tettünk valamit a környezetért és a suliért. 
Az iskolában megemlékeztünk az Aradi vértanúkról és az '56-os forradalomról is. 
Hétvégén pedig életem első igazi osztálykirándulását vezettem le. Erről majd írok részletesen is, de elöljáróban annyit: Börzsöny, 18 km túra, Királyrét, csodás idő, szuper hangulat.
És ami még hátravan az októberből: Kincsőék látogatása a Vajdahunyad várában és a Mezőgazdasági Múzeumban. 
Igazán szép és tartalmas volt ez a hónap, előttünk pedig kilenc nap őszi szünet áll!
(Kakukktojásként meg búcsúzóul egy kép a Pilisből, ahol Kende nyáron egy régészeti ásatáson segédkezett.)


2019. október

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése