2021. december 2., csütörtök

Simple living, high thinking!


Az angolul nem tudok kedvéért a cím valami ilyesmit jelent: Élj egyszerűen, gondolkozz magasröptűen! Tagja lettem egy csoportnak, melynek neve: "Legyen B-terved az önellátás!" Az ő alcímük a "Simple living, high thinking!"

Meghívott ide egy ismerősöm, gyanútlanul elfogadtam a meghívást, és írtam egy néhány mondatos bemutatkozást magamról, hogy mégis tudják, ki ez az új tag. Ezt írtam:


"Sziasztok! 22 éve költöztem el Budapestről, 16 éve lettem falusi. Volt biofalu-ökofalu, nomádozás, jurta, közművek nélküli élet is. 5 gyermekem van, 7 éve elváltam. 5 éve Nógrádon élek, félig-meddig egyedül a fokozatosan kirepülő gyerekeimmel,de azért van egy kedvesem is. Falu szélén, kicsi házban, emberléptékű kerttel, némileg önellátva, egyszerűen, természetesen élek. Kinti budi, cserépkályha, gyalogos-kerékpáros közlekedés van, de azért itt a civilizáció is, pl. áram, kád, munka a helyi suliban, stb. Nekem épp jó ez az arany középút. Van itt sok gyüttment, nagyon jó a helyi közösség. Szívesen segítek bárkinek az elindulásban, szerintem az egyszerű vidéki élet a jövő kulcsa. A blogomon írok az életemről, Réka útja."


Ennyi. Amikor elkezdtek pörögni a lájkok, akkor néztem meg, hogy mi is ez a csoport. Jelenleg több mint 41.000 (!!!) tagja van, a bejegyzésem már több mint 1000 kedvelést kapott. Mikor többen megosztották a bemutatkozásomat, akkor vettem csak észre, hogy ez nem is zárt, hanem nyitott csoport. Rengeteg ismerős is tagja, és elég színvonalasnak érzem. 

Van szó itt vidéki életről, kertészkedésről, energiagazdálkodásról, környezetvédelemről, stb. Többen raktak fel fotókat a saját kertjükről, gondoltam hát, hogy átnézem a 2021-es képeimet, és rakok fel egy válogatást. 


Jó volt végigpörgetni az egy éve eseményeit, és jó volt látni, milyen sok embernek tetszik, amiket csinálok, csinálunk. Gondoltam, felrakom ide a blogra is, hogy lássátok, honnan indultunk év elején, és hová jutottunk ősz végére. (Bár a blogger.com összekeverte az időrendi sorrendet.) Íme:





















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése